Reguleringsplanen for Sommerseth er behandlet av ressursutvalget der det enstemmig ble vedtatt at forslaget legges ut til offentlig ettersyn.

Vil ikke uttale seg

Bak planen står Nordbohus Midt-Troms ved daglig leder Frode Berg i Bardu. I en e-post til Folkebladet skriver Berg at de uttaler seg ikke om pågående arbeider i media. Det er derfor uvisst om det tenkes salg eller utleie av rorbuer. I planbeskrivelsen kommer det fram at hensikten er å tilrettelegge for fritidsbebyggelse, turisme og fritid knyttet til bruk av sjøen.

I forslaget til reguleringsplan foreslås det å utvide av småbåthavna på Garsnes. I tilknytning til havna er det regulert inn en rekke rorbuer på sjøsiden av fylkesvei 152.

Rorbuer på fylling

Rorbuene og adkomstvei legges på fylling i sjøen langs fylkesveien fra Garsnes Brygger. Adkomst forutsettes via etablert avkjøring fra fylkesveien til Garsnes Brygger. Det skal også etableres parkeringsplass ved hver rorbu.

Det er etablert skriftelig avtale mellom regulanten og Garsnes Utvikling AS som sikrer adkomsten til området på sjøsiden av veien, samt rett til å grave for å komme til kommunalt tilknytningspunkt for vann, samt strømforsyning. På oversiden av fylkesveien er det regulert 12,5 dekar til inntil 15 hyttetomter.

Planforslagene ligger ute til offentlig ettersyn fram til 14. august.