Vålerenga-spiller Frida Lyshoel (22) syntes det var morsomt å være tilbake i «Fløyaland».

Fløya 0–5 Vålerenga

Toppserielaget Vålerenga hadde full kontroll mot Fløya og vant til slutt 5–0. Spesielt det første kvarteret etter pause herjet Vålerenga med de grønnkledde og scoret tre kjappe mål.

En spiller som var delaktig i seieren var tidligere Fløya-spiller Frida Lyshoel. Hun har spilt 23 kamper for de grønnkledde i 2013 og 2014 og gikk første- og andreåret på NTG i Tromsø, før hun flyttet til Oslo og tok overgang til Vålerenga.

– Hvordan var det å være tilbake på Fløyabanen?

– Det var veldig morsomt! Jeg syntes det var utrolig artig da vi ble satt opp mot dem i cupen, sier Lyshoel til iTromsø.

Lite spilletid

Finnsnes-jenta forteller at hun trives veldig godt i klubben, men at hun ikke fått så mye spilletid denne sesongen. Mot Fløya spilte hun hele kampen på midtbanen, som er en uvant posisjon for 22-åringen.

– Jeg har tidligere spilt på backen, men har blitt flyttet opp på midtbanen denne sesongen. Det er annerledes selvfølgelig, men jeg føler jeg utvikler meg veldig mye på å spille i forskjellige posisjoner, sier Lyshoel.

Vålerenga-trener Kjell Edvin Gustad tror spilleren har en lysende framtid.

– Hun gjorde en god innsats i dag og hadde bra trykk i spillet sitt, spesielt i 2. omgang. Frida må bare fortsette å ta steg, så blir det bra det her, sier Gustad.

Vålerenga-treneren: - Siste jeg ville slått ut av cupen

På trenerbenken var det også en intern duell. Fløya-trener Eline Torneus har tidligere spilte for Røa og hadde Kjell Edvin Gustad som trener der. De slo av en prat etter kampen og tok også en «selfie» for å forevige minnet om det hyggelige møtet.

– Det er enda surere å tape mot han, smiler Eline Torneus.

Gustad var ikke fornøyd med å slå ut sin tidligere elev.

– Jeg hadde valgt alle andre å slå ut enn Eline og Fløya, med tanke på det mennesket hun er og den spilleren hun var. Jeg har stor respekt for henne, forteller Gustad.

Fikk kjenne på nivået

Vålerenga vant 5–0 og hadde god kontroll på kampen. Fløya fikk virkelig kjenne på hvordan nivået i den øverste divisjonen er.

– Jeg tror det bare er bra at vi fikk spille denne kampen, slik at jentene ser at det er litt å strekke seg etter. Det er gull verdt for alle sammen for å se hva som skal til for å ta det siste steget, sier Torneus.