Det er i anledning «Hva er viktig for deg-dagen» 6. juni at kommunen stiller det sentrale spørsmålet både på Distriktsmedisinsk senter (DMS) og på kjøpesenteret Amfi Finnsnes.

Fikk hele kommunestyret med seg Et enstemmig kommunestyre stiller seg positiv til innføring av livsgledesykehjem i Lenvik. – Tidenes gladsak, jubler Elisabeth Rognli. Nyttig

For ifølge kommunens hjemmeside vil man denne dagen kunne treffe virksomhetsledere, i tillegg til annet helsepersonell på venterommet til DMS. Det meldes også om enkel servering.

- Oppmerksomheten flyttes fra sykdom til helse, og fra diagnose til hele mennesket, skriver de på hjemmesiden sin.

Denne dagen spør helsepersonell i Norge og ni andre land innbyggerne om hva som er viktig for dem. Målet er at den enkelte pasient skal ha en best mulig hverdag.

- Erfaringene vil gi nyttig informasjon og innsikt i brukernes ønsker og behov, som igjen vil brukes i forbedringsarbeid, opplyses det.

Gleder seg til å bli livsgledeskole Nordborg videregående skole satser på å bli en livsgledeskole med fokus på de eldre i kommunen. Følger opp

I Lenvik kommune vil man se ulike markeringer: En del ansatte vil blant annet ha et skilt med lydende tekst «Hva viktig for deg» på seg.

- Med dette skiltet på brystet vil helsepersonell gjennom ulike lokale initiativ rette oppmerksomheten mot pasientens behov – for så i ettertid gjøre sitt for å følge opp det som er viktig gjennom planer og individuelle tiltak, opplyses det videre.

Helsepersonell oppfordres videre til å stille dette sentrale spørsmålet til sine brukere.

- De skal lytte, reflektere over svaret og følge opp hva som er viktig gjennom planer og tiltak. Erfaring viser at aktiv deltakelse i utforming av egne mål øker motivasjon og styrker egenmestring, poengteres det videre på kommunens hjemmeside.

Prosjekt Livsglede inn i dansegallaen Elevene i linjen for helsearbeiderfag ved Nordborg videregående skole er klare for å gjøre det meste når Dansegallaen for eldre avvikles i Silsandhallen fredag 24. mars. Lytte

Helsepersonell er lært opp til å spørre hva som feiler pasienten, mens de er mindre trent på å stille spørsmål om hva som har betydning for den enkelte, ifølge kommunens hjemmeside.

- Ved hjelp av denne dagen skal helsetjenesten blir enda mer opptatt av hva som kan bidra til god helse og en best mulig hverdag for den enkelte pasient. Fokuseringen på sykdommer skal tones ned, forklares det.

6. juni handler det om å lytte til brukernes stemme, involvere dem og gi rom for medbestemmelse.

- Dagen er en del av et forbedringsarbeid om gode pasientforløp, innen den enkelte kommune og mellom primærhelsetjeneste og sykehus, skrives det avslutningsvis.