Hovedansvarlig for SIF-fotball, Beatrice Olsen trekker i trådene for matopplegget under Millionfisken i år.

Stiller med tre servitører

Hun forteller at de skal stille med servitører på Nyt-restauranten i Huset mot Havet.

– Ja, det blir tre servitører og to kokker fra Dyrøymat der, sier hun.

Men det er ikke bare på Nyt det blir matservering.

– Nei, vi skal ha matservering i teltet, der blir det mat som hamburgere, lakseburgere og lapskaus. Og det blir sushi som i fjor, forteller Olsen.

Skal heve standarden

– På Nyt skal det bli ordentlig oppdekket, du skal få en sterkere følelse av at du går ut for å spise enn tidligere. Her blir det ikke papptallerkener og slikt. Dette skal bli ordentlig, vi skal heve standarden og lage litt mer restaurant av dette i år. Men samtidig er ikke vi i SIF utdannet til det her. Maten er profesjonell, men det er frivillige som stiller opp. Men vi stiller opp i svart og hvitt. Vi har bare tenkt hvordan vi selv hadde ønska det skulle være, sier Olsen.

Mat for alle og enhver

Dyrøymat står for maten både på Nyt og i festivalteltet. I fjor solgte bedriften omkring 350 middager under arrangementet. Daglig leder Tore Nordahl sier at Nyt blir plassen for å sitte litt stille å nyte et godt måltid i en god atmosfære.

– På Nyt skal vi servere flere retter. Jeg kan nevne bacalao, biffgryte, stekt laks fra Salaks og entrecôte. Det blir mat for alle og enhver i ulike prisklasser, sier han.

Han forteller at maten blir laget 70 prosent ferdig ved bedriften i Dyrøy før den siste «finpussen» gjøres på Nyt-kjøkkenet.

Kjempefin utsikt

Nyt ligger sentralt på Sjøvegan i Huset mot Havet.

– Det er jo fint å gå hit og spise en bedre middag før en går ut. Eller kanskje et glass vin i en god atmosfære. Er det fint vær blir det muligheter for å sitte ute også. Fra Nyt er det en kjempefin utsikt til det som skjer. Og det er også mulighet for å gå innom og reservere bord. Men vi serverer fra formiddagen til ut på kvelden, så alle får mulighet, sier Olsen.

Dyrøymat brukes

Dyrøymat har levert mat til Millionfisken flere ganger.

– Det er klart at dette er veldig viktig for oss. Vi bygger selskapet ved at vi tar litt her og litt der. Salangen er veldig flinke til å bruke Dyrøymat. På Coop Sjøvegan selges det omkring 100 middager i uka fra oss. Og vi leverer råvarer til sykehjemmet. Så Salangen er en kjempeviktig kunde for oss, sier Nordahl.

Sushi på brygga

Som i fjor kommer det kokker fra Shin Sushi. Og laksen er kortreist, den kommer fra Salaks. I år er det styreleder i Millionfisken, Torkel Rørstrand som har kontakt med kokkene.

– De skal være i andreetasjen på Lundbrygga over Kåre på Kaia. Vi hadde så god respons på dem i fjor at vi føler ikke at det er noe risiko å få dem hit. Salaks leverer laksen, men resten organiserer vi selv i år. Det blir samme opplegget med Sushi Point, de lekreste sushi-rettene som finnes. I fjor var jo dette en megasuksess. Det var folk der hele tiden, det gikk over all forventning. Sushi har blitt utrolig populært og trekker folk i alle aldre, sier Rørstrand.