At det har vært kaldere enn normalt i mai i år, er ikke bare en innbilning.

– Mai så langt ligger mellom 1-2 grader under normalen i #Troms og #Finnmark. Det er kaldeste mai siden årtusenskiftet, skriver meteorologene på Twitter.

Sangstrofen "Kom mai du skjønne milde" har gitt en sur klang i ørekanalene til frosne nordlendinger. Nå ser, heldigvis, snøværet ut til å være lagt bak oss.

I dag er det meldt et par plussgrader og noe nedbør på starten av dagen, ifølge Yr.no. Ut over dagen skal sola ta over, og det meldes oppholdsvær og delvis overskya vær. På innlandet skal ikke sola ta over for bygeværet før ut mot ettermiddagen.

Kjølig

I morgen er sommeren offisielt her, når kalenderen skifter side til juni. I god stil starter sommeren med mye sol og stort sett oppholdsvær, men så var det temperaturene. Meteorologenes spådommer kan friste med en deilig bris fra nord, og opp mot fem til seks varmegrader.

Stabilt

Om ikke annet skal været holde seg stabilt inn mot helga. Det er meldt delvis overskya vær og samme temperaturer fredag.

Samtidig serverer Yr dårlige nyheter for resten av landet på Twitter: Det blir neppe over 20 grader i pinsehelga.

Værgudene bryr seg ikke om at kalenderen har vist slutten av mai, og har diska opp med snø de siste dagene. Foto: Carina Hansen