Mandag var det flere som opplevde å stå fast på strekningen mellom Hemmingsjord i Sørreisa og Finnfjordbotn i Lenvik.

– Det var helt stopp for oss. Vi visste ikke at det var noe veiarbeid her, og det visste ikke 175 da vi ringte de for å høre hva som skjedde. Vi stod fast i 45 minutter. Det var ergelig å sitte der uten å få beskjed. Vi måtte bare snu i likhet med flere andre biler, forteller Rita Birkelund fra Sørreisa.

Trangt

Det er statens vegvesen som asfalterer veien og opplyser til Folkebladet at en uforutsett hendelse skapte noen utfordringer mandags ettermiddag.

–Det var litt knotete å komme til i et kryss med maskinen de asfalterer med, dette førte desverre til litt ventetid for de som reiste på strekningen i det tidsrommet, kan Thomas Rolland i Statens vegvesen fortelle.

Han oppluser om at det kan komme til å ta noen dager før trafikken går som normalt i området.

– De nærmeste dagene vil det kunne bli litt venting da veistrekket dirigeres manuelt, vi har satt ned hastigheten og en ledebil kjører frem og tilbake i et kjørefelt. De som jobber på strekningen har opplyst at de har fokus på at trafikken skal gå så smidig som mulig, forteller Thomas Rolland i Statens vegvesen.

Tre dager

På nettsidene til vegvesenet opplyses det om at det vil pågå arbeid frem til torsdag på strekningen:

«Manuell dirigering og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen, i periodene: Mandag til torsdag fra 06:00 til 23:00. Gjelder fra 29.05.2017 klokken 06:00 til 01.06.2017 klokken 23:00.»

Det skal asfalteres mellom Hemmingsjord og Finnfjordbotn denne uken. Foto: CHRISTER REMEN