Den nasjonale Tankesmien Agenda inviterer til et ekspertmøte i samarbeid med Byregionprogrammet og Lenvik kommune 16. mai.

Der er temaet «Hvordan skape gode lokalsamfunn i Troms».

- Populær

Møtet arrangeres i Kunnskapsparken på Finnsnes og ordfører i Lenvik Geir-Inge Sivertsen gleder seg.

- Jeg synes det er spennende at Tankesmien Agenda, som er en nasjonal møteplass for fremtidsrettet politisk nytenkning og distriktsutvikling, velger Midt-Troms og Finnsnes som sted for sitt møte i Troms. Dette viser at vår region er av stor interesse for flere store nasjonale aktører, sier ordføreren.

Knut Skinnes er prosjektleder i Tankesmien Agenda, og han ser fram til å møte engasjerte ordførere, kommunepolitikere, rådmenn og næringsansvarlige i kommunene i Midt-Troms, representanter fra næringslivet og Forsvaret, samt fylkestingsrepresentanter fra regionen til meningsbrytning om distriktsutvikling på Finnsnes.

- Vi har totalt 14 møter rundt i hele landet, og alle innspillene vi får skal bli deler av en rapport som kommer i august. Den skal ende i ulike politiske virkemidler som vi mener vil stimulere til god distrikts- og samfunnsutvikling i hele Norge også fremover, sier Skinnes.

- Spennende

Møtet er ifølge han en del av en møteserie som Agenda holder rundt i landets fylker, til stor interesse landet over.

- Jeg tror dette skyldes at folk opplever en sterk sentralisering. Mange opplever at «teppet» trekkes bort under føttene for verdifulle trygge lokalsamfunn, og de ønsker å være med å påvirke denne utviklingen, medgir han .

Midt-Troms og Finnsnes ble valgt fordi:

- Dette er en svært spennende region, og vi opplever at det er et sterkt engasjement fra både næringsliv, kommuner og andre institusjoner for å få til næringsutvikling og distriktsutvikling i dette området. Vi synes også samspillet mellom «by og land» i Midt-Troms gjennom Byregionprogrammet er spennende, og vi ser fram til gode innspill på Finnsnes, avslutter Skinnes.