– Vi har hatt stø kurs gjennom hele 2016, og det er gledelig å se at utviklingen fortsetter også i det nye året, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

Konsernet presenterer i dag et resultat før skatt for første kvartal på 391 millioner kroner, mot 344 millioner kroner for samme periode i 2016.

Sammenheng

For fjerde året på rad er den økonomiske veksten høyere i Nord-Norge enn i resten av landet. Landsdelen har gått fra å være en subsidiert utkant og til å bli en netto leverandør til Norge. Konsernsjefen erkjenner at veksten konsernet har hatt i perioden henger sammen med dette:

– Nordnorsk næringsliv har over flere år nå opplevd høyere vekst enn resten av landet. En lav kronekurs er bra for eksportnæringene, og oppmykingen av forholdet til Kina som vi nå ser bidrar også til videre fremgang. Våre resultater er selvsagt påvirket av dette. Når det går godt for Nord-Norge, går det også bra for landsdelens finanskonsern, legger han til.

- Vil bli bedre

De gode resultatene styrker konsernet, og muliggjør videre vekst.

– Vi ønsker å tilby enda bedre tjenester til alle våre kunder. Da tror vi at våre selskaper innenfor eiendomsmegling, bank, finans og regnskap gjensidig kan forsterke hverandre – til beste for kunden. Vi har derfor startet et program for å sikre innovasjon og utvikling av alle våre tjenester fremover, sier Janson.

SpareBank 1 Nord-Norge - resultat 1. kvartal 2017:

  • Resultat før skatt 391 mill kroner (344 mill kroner)

  • Resultat etter skatt 313 mill kroner (275 mill kroner)

  • Egenkapitalavkastning etter skatt 11,6 % (11,0 %)

  • Netto inntekter på finansielle eiendeler 115 mill kroner (80 mill kroner)

  • Utlånsvekst siste 12 måneder 8,4 % (5,0 %)

  • Innskuddsvekst siste 12 måneder 7,4 % (9,3 %)

  • Ren kjernekapitaldekning konsern 15,3 % (13,9 %)