Nord universitet har bestemt seg for å gjennomføre opptak i høst, til tross for lav andel søkere.

Det er ikke lenge siden man feiret 30-årsdagen til journalistikkutdanningen i ved Nord universitet i Bodø.  Med kun 23 søkere til høstens opptak, stod utdanningen i fare for å ryke.

Sjefredaktør i Folkebladet og leder i Nordnorsk Redaktørforening, Steinulf Henriksen, uttalte i slutten av april at han var redd for at det i så fall kunne være begynnelsen på slutten.

Overfor journalisten.no sa han at en nedleggelse ville bety hull i utdanningen.

- Det er klart det vil gjøre skade, sa han.

Frykter nedleggelse: - Klart det vil gjøre skade Sjefredaktør i Folkebladet og leder i Nordnorsk Redaktørforening, Steinulf Henriksen, frykter nedleggelse av journalistikkutdanningen i Bodø, som kun har 23 primærsøkere foran høstens opptak. Gjennomfører

Nå har universitetet, ifølge Medier24.no bestemt seg for å gjennomføre opptak i høst. Det bekrefter også rektor Bjørn Olsen.

- Det blir opptak. Vi kjører i gang og gleder oss til å ta mot mange nye og motiverte studenter, sier han til Avisa Nordland, melder Medier24.no,

Det er per dags dato uvisst hvor mange som faktisk ender opp på studiet, men ifølge Medier24.no, har 248 personer jorunalistikkutdanningen som ett av sine valg.

Viktig

Ifølge Henriksen har utdanningen betydd mye for mediebedriftene i Nord-Norge, siden studentene i all hovedsak hat havnet i lokale medier gjennom praksisplasser og sommerjobber - og senere faste jobber.

- Av 13 journaliststillinger i Folkebladets redaksjon, kommer seks fra utdanningen ved Nord universitet, sier Henriksen og poengterer at man tidligere har slitt med medarbeidere uten formell utdannelse.

- Dette endret seg med utdanningen i Bodø, sier han.