Førstekandidat til stortingsvalget for Troms Senterparti, Sandra Borch, sier dette i realiteten betyr at Finnmark fylke legges ned og tvangsinnlemmet i Troms.

- Senterpartiet er i mot enhver form for tvang — også i regionreformen. Vi er sterkt kritisk til hvordan hele denne prosessen er drevet fram, sier hun.

Ap vil vrake det nye regionkartet De fire samarbeidspartiene på borgerlig side er enige om å dele landet inn i elleve nye regioner. Men kartet blir kastet dersom Ap vinner valget. - Uferdig

Derfor behøves det, ifølge henne, nå en bred mobilisering for å stoppe det hun omtaler som en halsbrekkende ferd mot nok en forhastet og dårlig forberedt gigantreform.

- Som verken har faglig eller folkelig forankring, sier Borch og tilføyer:

- Dette er en uferdig reform, uten noen som helst form for innhold. Den handler i realiteten kun om fylkesgrenser. Det er beklagelig at man har et storting som tråkker på lokaldemokratiet på denne måten.

- Skuffet

Førstekandidat for Finnmark Senterparti, Geir Iversen, er ikke fornøyd med vedtaket.

- Jeg er svært skuffet over at regjeringen med støttepartiene bare gir blaffen i hva Finnmark har sagt. Vår mening betyr altså ingenting. Dette er å undergrave demokratiet, sier han.

Han påpeker at normale prosedyrer med grundige utredninger og høringsrunder er heller ikke fulgt.

- En eventuell ny regjering med SP etter høstens valg vil reversere all tvang i kommunereformen. Dette bør, skal og må også gjelde for fylkene, sier Iversen.