Det er Sparebanken Nord-Norge som står bak, og gjentar fjorårets suksess, denne gangen i Salangen. Avtalen er inngått mellom Sparebanken og Arctic Race Salangen om sykkelrittet.

– Et godt arrangement

– I dag har vi snakka litt om hvem som gjør hva under arrangementet. Og vi har kommet så langt at rittet skal gå torsdag 10. august. Det skjer etter at sykkelrittet fra Engenes som går til Narvik har passert Sjøvegan. Men vi kan ikke tidfeste det nærmere enda, sier prosjektleder i Arctic Race Salangen, Kurt Jan Kvernmo.

– Vi har arrangert barnerittet på alle Actic Race-rittene tidligere, ikke bare ved start og mål. Tidligere har vi hatt det på Evenskjær og i år skal vi også ha barneritt på Storsteinnes. Det er et godt arrangement som bidrar til folkefest, sier lokal banksjef Tonje Vik.

Ambisjon om minst 250 unger

– Tromsø har rekorden med over 1.000 unger, over 600 unger ble samlet på Finnsnes og over 200 på Setermoen. I Salangen har vi satt en ambisjon på å få minst 250 unger til å delta i rittet. Vi gjør det jo for å skape folkefest for de minste,

sier banksjef Siri Lund i Sparebanken Nord-Norge avdeling Midt-Troms.

Alle ungene får startnummer på brystet, de får medaljer og de får Arctic Race-T-skjorte. Det vil etter hvert bli lagt ut mer informasjon på sosiale medier og bankens nettside med link til påmelding.

Lager full pakke til folk

Arrangørene ønsker at flest mulig av barna blir forhåndspåmeldt.

– Du regner med mye folk?

– Ja, dit unger kommer følger gjerne foreldre, besteforeldre og andre med. Det kommer til å trekke mye folk, sier Kvernmo.

Thor Hushovd kommer

– Vi har avtale med hovedkomiteen at Thor Hushovd og en sykkelkjendis kommer hit fredag, dagen etter barnerittet. Han skal dele ut noen trekkepremier til deltakerne på barnerittet. Vi inviterer også ungene til å gå opp på podiet sammen med syklistene. Omkring 50 syklister går opp for å hente startnumrene. Da ønsker vi barna kan en lapp i panna der det står navnet på en syklist de liker eller har som favoritt. Da kan de gå opp i lag med dem de heier på. Da får vi mer involvering i forhold til unger og voksne, sier Kvernmo.

Bidrar til folkefest

Det oppfordres til at barnehager eller skoleklasser om å melde seg på og delta. Arrangørene vil vurdere å sette opp busser til nabokommuner om store grupper melder seg på.

– Vi som bank mener det er flott å kunne være med å bidra til folkefester som dette. Ansatte hos oss stiller opp på dugnader som sekreteriatressurser, dele ut medaljer og vakte rundt omkring. Vi er opptatt av å være med å skape trivsel og bolyst for innbyggerne både på bygda og i byene, sier Vik.