Det er fra krysset til Sørreisa og fram til Olderhamna at politikerne så for seg en økning fra dagens fartsgrense på 70 kilometer i timen.

Det var i år 2000 at strekningen, som er en fylkeskommunal vei, fikk dagens gjeldende fartsgrense.

«Dette fordi strekningen da ble betraktet som ulykkesbelastet», heter det i saksfremlegget som havner på politikernes bord 27. april.

I senere tid er det imidlertid ikke registrert alvorlige ulykker - altså ulykker med registrerte personskader.

- Ikke viktig argument

Statens vegvesen poengterer derimot at det ikke er aktuelt å vurdere enn økning av fartsgrensen til 80 kilometer i timen.

«Dette fordi strekningen har noen knappe kurver, samt to kompliserte veikryss. (...) Trafikkmengden har heller ikke blitt redusert de senere år. Den har heller vært økende», skrives det.

En fartsøkning fra 70 til 80 kilometer i timen, over en strekning på fire kilometer, ville gitt en tidsbesparelse knapt et halvt minutt.

«Rådmannen kan derfor ikke vektlegge dette som et viktig argument for å søke økning av fartsgrensen», påpekes det i saksfremlegget.

- Står fritt

«Med bakgrunn i de faktorer og vurderinger som er fremlagt i denne saken, anbefales det ikke å søke om økt fartsgrense langs innfartsveien til sentrum», legges det til.

Det innstilles på å la dagens fartsgrense stå ved lag.

Det poengteres imidlertid at utvalget står fritt til å vurdere trafikkforholdene langs denne veien, herunder også ønsket fartsgrense.

«Det må i så fall fattes vedtak om å sende søknad til veieier/veiforvalter om at fartsgrensen skal økes på hele eller deler av strekningen».