For det er inngått en samarbeidsavtale der målet er å styrke kulturen innen entreprenørskap, innovasjon og gründerånd i skolen og i samfunnet for øvrig.

- Satsingen på Ungt Entreprenørskap er en del av en større bolig- og arbeidsplasssatsing i kommunen, sier ordfører Marit Alvig Espenes i en pressemelding.

Samfunnet i Dyrøy er ifølge pressemeldingen avhengig av framoverlente innbyggere i framtida, som ser muligheter og utvikler egne ideer og arbeidsplasser.

- Det er et stort potensiale for næringsvekst i Dyrøy, men uten gründere kan vi ikke forløse potensialet. Nå satser vi på de unge og tror vi vil høste gevinster av det senere, påpekes hun videre.

- Erobre framtiden

Gjennom avtalen ønsker nemlig kommunen å signalisere at dette arbeidet er svært viktig for næringsutviklingen i fremtidens Dyrøy.

- Entreprenørskap handler om å gi elevene de riktige verktøyene for å erobre fremtiden. Gjennom dette utvikler de kunnskaper, holdninger, ferdigheter og kompetanser for arbeidsliv både i kommunen og i landsdelen for øvrig, poengteres det i pressemeldingen.

For å øve på disse ferdighetene, bør barn og unge få mer praktisk læring og få være i kontakt med verden utenfor skolens vegger.

- Det bygger selvtillit når man oppdager at man kan være med å påvirke det som skjer i samfunnet. Vi må starte med de unge, for tidlig trening er en forutsetning for å mestre, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

Styrke neste generasjon

Hun fortsetter:

- Lærebøkene gir dem verktøy og evne til refleksjon, men det er arbeidserfaringen som lærer dem hvordan å ta dem i bruk. Det helst før lærebøkene blir gjenstander som pynter bokhyllen, sier hun.

For ifølge henne får lærerne nå tilgang til verktøy tilpasset nordnorske muligheter og elevene får virkelighetsnær, motiverende og ikke minst fremtidsretta læring.

- Her må det offentlige og næringslivet sammen må samarbeide om å styrke den neste generasjons ferdigheter i kreativitet og entreprenørskap.