FOLKEMØTE Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) inviterer til folkemøte om pliktusystemet torsdag.
(Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FOLKEMØTE Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) inviterer til folkemøte om pliktusystemet torsdag. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Holder folkemøte om pliktsystemet

Fiskeriminister Per Sandberg ønsker å diskutere og informere om pliktsystemet og inviterer til folkemøte torsdag kveld.

Det skjer i foajéen på Norges fiskerihøgskole i Tromsø på kvelden torsdag 27. april.

- Mitt håp er at vi under dette møtet kan ha en faktabasert diskusjon. Her vil jeg redegjøre for hvorfor regjeringens forslag om å fjerne pliktene vil styrke Nord-Norge. Det er bred enighet om at vi har et pliktsystem som ikke gagner Nord-Norge. Regjeringens forslag vil tjene kystsamfunnene bedre enn pliktene har gjort, sier Sandberg.

Fiskeriministeren ønsker også å arrangere folkemøter i Hammerfest, Vardø og Melbu, og ser på mulighetene for å gjennomføre dette i mai.

- Regjeringen vil ha trygge arbeidsplasser i denne næringen. Da trenger vi en lønnsom sjømatindustri, og det vil våre forslag bidra til. Jeg har respekt for at ikke alle er enige i dette, men jeg håper at vi gjennom folkemøtet kan få alle fakta på bordet. Og jeg håper så mange mulig møter opp for å diskutere denne viktige saken, sier Sandberg.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her

Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet: