Det internasjonale fotomagasinet Lens Magazine har et bilde som Finnsnes-væringen Steffen Fossbakk har tatt over hele coveret i sin april-utgave som kom ut sist onsdag. Bildet er tatt på fjellet Ryten i Lofoten, og i bakgrunnen skimtes stranda Kvalvika. Bildet er tatt i september i fjor.

– Det er veldig, veldig morsomt, sier Steffen Fossbak til Folkebladet.

Tema

Lens Magazine distribueres i hele verden, både i fysisk format og som digital utgave gjennom Google Play og Apples App Store. Fossbakk forklarer at magasinet tok kontakt med han for noen uker siden.

– Bladet har nytt tema hver måned, og denne måneden var det fjellfoto som var tema. Og de hadde sett gjennom galleriet mitt på Instagram, hvor det jo er mange bilder av fjell og turer i fjellet. Så da bestemte de seg for at de ville lage sak på meg, sier den sympatiske Finnsnes-væringen.

Magasinet ville gjøre to saker med to bildeserier, og Fossbakk fikk selv velge tema.

– Så jeg valgte å gå for en serie med fjell og nordlys, og en serie med sommerlys. Totalt ble det dermed ti bilder, og de aller fleste kommer fra Senja.

Fossbakk har også tidligere vært i medienes søkelys da et av hans bilder fikk over én million likes på Instagram.

God PR

Han er ikke i tvil om at dette er med på å skape god oppmerksomhet for bildene hans.

– Det er klart at dette er veldig god PR for meg, sier Fossbakk, som er bosatt på Finnsnes.

Hybbyfotografen bruker nemlig veldig mye av tida si til fotografering.

– Mange tror kanskje at det bare er å komme seg ut å knipse et bilde. Men det tar utrolig mye tid, og det ligger mange timer bak hvert bilde. Dette er noe som ligger og spinner i hodet mitt 24 timer i døgnet, forklarer den ivrige fotografen.

Motivasjon

Og han er klar på at slike hendelser som dette gir motivasjon til å ta flere bilder.

– Å ta bilder er som å springe en lang løype, og så er det noen sjekkpunkter på veien. Dette er et slikt sjekkpunkt. Nå er jeg full av inspirasjon og har en bunke med ideer, forteller han entusiastisk, mens han legger til at han gleder seg til nye motiver når sommeren kommer.

– Jeg er veldig klar for sommer og sol, da blir det fullt kjør, avslutter han.

Dersom du ønsker å se flere bilder som Fossbakk har tatt, kan du ta en titt på hans Instagram-konto.

Slik ser coveret av magasinet ut. Foto: Skjermdump
Steffen Fossbakk setter stor pris på oppmerksomheta fra magasinet. Foto: Privat