Det melder kommunen på sin hjemmeside.

I den nye parkeringsforskriften gis kommunene anledning til selv å avgjøre om de skal tilby gratis parkering eller ikke.

Tre timer

I forbindelse med  kommunestyres behandling av sak om «Lademulighet og eventuelle betalingsfritak for elektrisk og hydrogendrevne motorvogner», ble følgende vedtak fattet:

«Lenvik kommunestyre viser til endringer i Parkeringsforskriften og viderefører ikke betalingsfritak for elektrisk og hydrogendrevet motorvogn på avgiftsbelagte kommunale parkeringsplasser. Endringen gjøres gjeldende fra 01.04.17».

- Kommunestyret viser til avsatte investeringsmidler for etablering av ladestasjoner og vedtar at disse benyttes til å etablere slike anlegg sentralt i Finnsnes sentrum i tilknytning til eksisterende parkeringsplasser, skrives det videre på kommunens hjemmeside.

Kommunestyret vedtar å innføre gratis lading av el-biler med maks ladetid på tre timer. Ordningen evalueres etter to år i forhold til hvordan kostnader og behov utvikler seg

Avgjør selv

Kommunestyret ber vudere rådmannen utrede ytterligere investerings- og driftskostnader som følge av endringer i parkeringsforvaltningen og innarbeide disse ved rullering av økonomiplanen.

- Framtidig organisering av avgiftsparkering vurderes som en del av en helhetlig framtidig trafikk- og miljøløsning i Finnsnes sentrum i forbindelse med utredning av Midt-Troms-pakken, opplyses det.

Private tilbydere av parkeringsplasser avgjør selv om de vil tilby betalingsfritak eller ikke.