Nå går Lenvik Høyre og Tranøy Høyre sammen og etablerer et nytt lokallag.

– Dette blir et historisk medlemsmøte på mange områder, jeg tror vi er de første lokallagene som møtes med en slik agenda. Vi skal snakke sammen om et lokallag og det å drive felles valgkamp. Det blir spennende på mange plan, så dette ser jeg virkelig frem til. Jeg tror vi har et godt utgangspunkt, sier leder av Lenvik Høyre, Øystein Elvevold, som inviterer til møtet.

Senja kommuner

Møtet som avholdes 7. april på Finnsnes, er åpent for alle og Elvevold håper også at interesserte fra Torsken og Berg dukker opp.

– Vi har som mål å få felles høyrevenner fra minst to kommuner, mulig fire, til å gå sammen på dette møtet. Vi går bredt ut og inviterer fra alle kommunene på Senja. Høyre har ikke vært så godt representert i Torsken og Berg, men håpet er å få et nytt Senja høyre som omfavner alle, sier Elvevold.

Øystein Elvevold

Sammenslåing

På programmet skal det naturlig nok også snakkes om den kommende sammenslåingen mellom Tranøy og Lenvik.

– Vi har kommet langt i begge kommunene. Bakgrunn, forutsetning har vært i fokus, nå skal vi se nærmere på prosesser. Vi skal se fremover og kan diskutere litt mer enn tidligere. Jeg tror det er mange andre ting innen kommunesammenslåinga som vi kan diskutere, se i krystallkulen på hva vi kan forvente fremover, forteller Elvevold.

Profilerte politikere

Med tanke på det forestående stortingsvalget i høst, står også valgkampaktivitet på møtelisten. Lenvik-lederen sier de håper å kunne lokke noen kjente politikere til regionen.

– Troms Høyre har en valgkampplan, slik også andre partier har. Nå skal vi gjennomgå det som er tenkt i Troms, og se om det er noe vi kan gjøre og bidra med. Kan vi få noen med oss hit, kanskje noen profilerte politikere, en statsråd eller tre, sier Elvevold.

Tranøy-ordfører Jan Fredrik Jenssen og Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen skal presentere kommunesammenslåingen på møtet. Foto: Maria Holm Simonsen