Etter at fylkesrådet hadde behandlet søknadene til Nord Senja Laks og Salmar Nord om tillatelse til oppdrett i Stokkvika ved Brensholmen i Tromsø, var det Nord Senja Laks som fikk tilslaget.

«Ut fra en samlet og helhetlig vurdering vedtar fylkesrådet at det gis akvakulturtillatelse som omsøkt til Nord-Senja Laks AS på lokalitet Brensholmen i Tromsø kommune med en maksimalt tillatt biomasse på 5670 tonn», står det i vedtaket.

Fleksibilitet

Fylkesrådet begrunner avgjørelsen med at Nord Senja Laks har et større behov for lokaliteten enn Salmar Nord. Daglig leder i Nord Senja Laks, Rune Eriksen, er selvfølgelig veldig glad for tildelingen.

– Det hjelper veldig på vår drifts- og lokalitetsstruktur. Vi er veldig glad for å ha blitt tildelt lokaliteten, sier han.

Nord Senja Laks er ifølge Eriksen hele tiden på jakt etter å optimalisere driften, og lokalitetsstrukturen er et vesentlig element i den kabalen.

– Det er klart at vi må ha en fleksibilitet i lokalitetsstrukturen. Brensholmen i Stokkvika tegnet seg ut som et godt alternativ. Vi har store forventinger til driften på lokaliteten og det bekreftes jo ved at det var flere som søkte. Vi er fornøyd med at flere enn oss har sett vårt behov, sier Eriksen.

Utenfor kjerneområdet

I vurderingen ble det også vektlagt at Nord Senja Laks har to grønne konsesjoner hvor produksjonen knapt har kommet i gang.

– Vi har en vurdering i forhold til bruken av konsesjonene våre, men vi skal drifte grønt på lokaliteten Brensholmen også, forteller den daglige lederen.

I søknaden pekte Nord Senja Laks på at de ikke oppnår full utnyttelse av de produksjonsrettighetene de har, og at de ikke ser andre reelle muligheter enn å søke lokaliteter utenfor Lenvik kommune og Senja-regionen.

– Det er ingen tvil om at lokaliteten på Brensholmen for bedriftens del vil være med på kunne oppfylle de vilkårene som vi har med de konsesjonene som har kommet. Bedriften har siden 2013 doblet antall konsesjoner. Det har også vært med i vurderingen i forhold til større behov for lokaliteter og at man har sett på nye områder enn å bare være på Nord-Senja, sier Eriksen.