Gjennom Atea skal roboten AV1 fra No Isolation gi langtidssyke elever ved skolen muligheten til å ha en vanlig hverdag både på skolen og sosialt.

Det skriver skolen i en pressemelding torsdag.

App-styring

Med en app eleven kan styre, vil roboten AV1 fungere som elevens øyne, ører og munn i de dagene hvor de selv ikke kan komme på skolen.

Særlig for de som er borte over lengre tid kan det være vanskelig å holde seg oppdatert på hva som skjer på skolen.

Fullføring

Rektor Stein-Erik Svendsen håper robotanskaffelsen gjør at flere elever kan fullføre videregående:– Ei gruppe elever som til nå har stått i fare for å falle ut er de langtidssyke. Ved å ta i bruk AV1 ser vi muligheter for å tilrettelegge slik at disse elevene gis anledning til å delta i skolefellesskapet. Senja videregående skole ønsker å være i forkant av den teknologiske utviklinga og i lys av det vil vi teste ut AV1. Skolen har kjøpt inn tilformålet, er innkjøpt som hjelpemiddel, opplyser Svendsen.

Kim Rune Tofteng Olsen i Atea Tromsø.

Avdelingsleder Kim Rune Tofteng Olsen i Atea Tromsø sier det er motiverende å være med på å støtte en gründerbedrift å nå ut til markedet.

– Inkluderende

– Senja vgs. sin holdning til ny teknologi som tilrettelegger for elever med langtidssykdom, gjenspeiler det generelle inntrykket vi har av skolene i Troms som gode og inkluderende læringsarenaer som ikke er redde for å ta i bruk innoverende teknologi, sier han. Gründer Karen Dolva, CEO og gründer for No Isolation, er glad for mulighetene partnerskapet med Atea gir:

– Gjennom samarbeidet med Atea ønsker vi å gjøre det lettere for det offentlige å ta i bruk ny teknologi. Det er klart det er lettere for kommunene å forholde seg til en stor og stabil partner. Det kan ikke No Isolation være alene ennå, men sammen med Atea er vi der, sier Dolva.