Ei finnsneskvinne står tiltalt for å ha utøvd grov vold mot en annen person. Bakgrunnen for tiltalen er en hendelse som skal ha funnet sted ei juninatt i fjor.

Nærmere bestemt skal kvinna, som er i 50-årene, uten rimelig foranledning ha slått ei annen kvinne i ansiktet med knytta hånd, da med det resultatet at den andre kvinna fikk sterke smerter i ansiktet og nakken, samt øresus.

Kjøring uten førerkort

Å ta førerkortet kan være kostbart. Det er imidlertid ikke noe særlig billig å sette seg bak rattet uten førerkortet heller. Det har en senjaværing født i 1991 fått erfare. I januar i fjor gjorde han nettopp det, kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Det er et brudd på vegtrafikkloven.

Dermed må mannen punge ut intet mindre enn 15.000 kroner i bot. I forelegget minnen mannen også om at han må påregne å bli idømt fengselsstraff dersom han på nytt kjører uten gyldig førerkor.

Må punge ut for narkobruk

En finnsnesværing født i 1995 er ilagt en bot på 5.000 kroner. Bakgrunnen er at han i august 2015 kjøpte åtte gram marihuana på Finnsnes, samt at han i april 2016 brukte hasj.

En annen mann er ilagt 3.000 kroner i bot. Bakgrunnen er bruk av marihuana, samt innføring av minst ett gram marihuana fra Hellas til Norge.