Rådmann i Tranøy kommune, Alf Rørbakk, er svært fornøyd med virksomhetene og budsjettdisiplinen som har ført til overskuddet.

– I drift har vi gått i balanse, så i alle virksomhet går det i null, men når det kommer til inntektsiden, har vi hatt vi en del utenforliggende inntekter som gjør at vi får bedre resultat, slike ting bidrar godt. Jeg er også veldig fornøyd med økonomiavdelingen som har jobbet godt for å ha søkt og skaffet prosjektmidler, sier Rørbakk.

Disponere pengene

Det er midler fra fylkesmannen som blant annet var med å bidra til det positive resultatet.

– Vi fikk bedre skjønnsmidler fra fylkesmannen, og slike ting bidratt til godt. I tillegg fikk vi større skatteinntekt enn det vi hadde budsjettert med, samtidig som vi fikk beholde merinntekten, sier rådmannen.

I år ble det både mer på skatteinntekter og skatteutjevningsmidler.

– Det bidrar i en veldig positiv retning. Reaksjonene på budsjettet er selvfølgelig veldig positivt. Dette gir kommunestyret en frihet til å kunne disponere overskuddet i juni, når det reviderte budsjettet legges frem, sier Rørbakk.

Også ordfører Jan Fredrik Jenssen er godt fornøyd med 4,9 millioner i overskudd.

– Flott resultat

– Vi har fått en bedre skatteinngang i tråd med regjeringens politikk og så er det mindre pensjonsutgifter og et tilskudd i helsesektoren fra fylkesmannen som vi ikke regnet med. Det er et flott resultat, som jeg er veldig fornøyd med, sier Jenssen.

Tranøy fikk en dårlig start på første halvår i fjor, men klarte å rette dette opp.

– Vi hadde flere innleide sykepleiere fra et vikarbyrå og fikk en del overskridelser første halvår. Det var en dårlig start, men fikk regulert dette på budsjettet i høst, slik at årsregnskapet kom i tråd med budsjettet i helsesektoren, forteller Jenssen.

Ordføreren vitner om god stemning da overskuddet ble annonsert.

– Vi fikk levert regnskapet for første gang en dag før fristen, og så i den størrelseordenen. Du kan si det var god stemning i kommunestyret, avslutter Jenssen.

Ordfører i Tranøy kommune Jan Fredrik Jenssen, sier stemningen var god når overskuddet ble lagt frem. Foto: Amund Hansen