En 41 år gammel mann er siktet i saken. Han er avhørt og sitter i politiets varetekt. Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 19 tirsdag kveld, melder NTB.

– Jaktulykke

Regionlensmann Andreas Nilsen sier til NTB de ser på hendelsen som en jaktulykke. Etter det iTromsø erfarer fant hendelsen sted i området rundt Stormoen, som ligger langs E6 sør for Storsteinnes. En 41 år gammel mann er siktet i saken. Han er avhørt og sitter i politiets varetekt.

POLITI Politiet jobbet på åstedet onsdag.

– Han har forklart at han holdt våpenet, sier Nilsen som ikke ønsker å gi ytterligere informasjon om hva 41-åringen har forklart.

– Pårørende er varslet om ulykken. Begge er hjemmehørende i Balsfjord, sier Nilsen til Folkebladet.

Oversikt

Til NRK sier Nilsen at de har god oversikt over hendelsesforløpet. De to involverte skal ifølge lensmannen kjenne hverandre og begge er fra Balsfjord kommune.

– Disse to var ikke en del av et jaktlag, eller lignende, sier Nilsen.

I løpet av onsdag vil en politijurist vurdere om den siktede 41-åringen skal framstilles for varetekt eller om han kan løslates. Rådmann i Balsfjord kommune, Ellen Beate Lundberg, sier til NRK kommunen vil ta hånd om dem som har behov for krisehjelp.

Kriseteam

Et kriseteam er opprettet for å ivareta de pårørende av den drepte 26-åringen.

– Vi vil fortløpende gi bistand til familie og pårørende og håndtere saken slik vi gjør ved tragiske hendelser, sier rådmann Ellen Beate Lundberg i Balsfjord kommune til iTromsø.

– Kommunen ble kontaktet av politiet i går kveld. Psykososialt kriseteam er koblet på, og kommunen gir bistand og støtte ved behov. I første omgang har det, naturlig nok, vært kontakt med familie og pårørende som har vært prioritert, sier Lundberg, og legger til:

– Dette er en tragisk hendelse som naturlig nok har satt sitt preg på kommunen.

Forlot åstedet

Like etter klokken 13 onsdag ettermiddag forlot politiets utsendte Stormoen, der de har oppholdt seg de siste timene for å foreta diverse tekniske undersøkelser, melder iTromsø.

- 41-åringen er avhørt, og det kan bli gjennomført avhør av andre. Det er litt tidlig ennå, og jeg kan ikke gå ut med all informasjonen vi sitter på, sier Nilsen.

På spørsmål om vedkommende er stiktet, svarer lensmannen at juristen også må ta stilling til om vedkommende skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Men han har en uformell status som siktet, sier Nilsen.