Utenfor Sommarøy i Tromsø oppkledd i nazist-uniformer, spiller Seglsten og Johnsen båtførere i Harald Zwarts storfilm som handler om Jan Baalsrud, mannen som også er kjent fra filmen «Ni liv». Seglsten forteller at han på en måte nå har fått et større innblikk i hva som skjedde da hans forfedre kjempet mot nazistene under andre verdenskrig.

– Jeg hadde både oldefedre og bestefedre som var med i krigen, både som krigere og sabotører. Ved å være med her, får vi se hvordan det hele fungerte på den tiden. Men det er litt rart å være på feil side, sier Seglsten til Folkebladet.

Statister

Seglsten og Johnsen, som begge jobber som mekanikere ved

Botnhamn Sveis, har hatt oppdraget med å renovere og sette i stand to gamle notlettbåter som er med i innspillingen. Seglsten tror dog ikke på en fremtidig skuespillerkariere etter innspillingen.

– Forhåpentligvis så blir det ingen replikker, for vi er jo tyskere og jeg er ikke inne på tysk.

– Det er en opplevelse for livet, men det blir ingen karriere av dette, for noe skuespillertalent er jeg ikke. Musikk og sang det går, men skal jeg begynne å prate stopper det opp for meg, ler han.

Hemmelig

Når det kommer til handling og hva som skjer på settet, har guttene fått streng beskjed fra produksjonsselskapet, at dette er hemmelig.

– Det vanker store bøter om man avslører noe som kan ødelegge spenningen, så det har gjort det veldig lett å legge bort telefonen, sier Seglsten.

– Skal spille inn i flere scener?

– Vi skal være på innspilling på tirsdag og onsdag, så skal båtene opp til Lyngen etterpå, om vi blir med er jeg usikker på. En ting er sikkert, det har vært et flott og profft opplegg, jeg kunne aboslutt ha gjort dette igjen, avslutter han.

Her står Johnsen (til venstre) og Seglsten klar til å få på uniformene. Foto: Privat