FJORDGÅRD: Senja Montesorriskole på Fjorgård har fått kledningen på gymsalbygget revet bort i uværet på Senja. Rektor forteller om tøffe forhold på yttersida.

Har du bilder eller video av uværet — del med våre lesere

Her kan du laste opp store videofiler

Her er det nesten unntakstilstander. Vinden har vært å tatt kledningen av gymsal-bygget og den har kuttet en kabel. Nå berges det materialet som vinden tok.

– Kledninga er spredt utover bygda. Vindretninga dreier fra sydvest til vest i en overgang fra fjæra sjø til flo sjø. Da blir han ekstra sterk her, forteller rektor Veronika Johnsen ved Senja Montesorriskole i Fjordgård til Folkebladet.

Folkebladet-TV: Her har kald vinter blitt til regn og vind onsdag

– Sterk i kastene

Vi er innerst i bygda vinden kan ta materialet gjøre skade på både bygg, folk og eiendeler. I tillegg er det søppeltømming i dag, så flere har satt dunkene sine opp til veien. Han er bra sterk i kastene her ute, forteller Johnsen.

Skjekk alltid oppdater lokalvær her

Hun forteller at ansatte og frivillige er ute nå for å redde det kledningen som ble løsrevet fra veggen.

– Folk strømmer til når de ser hva som skjer. Nå er det frivillige som har kastet seg rundt for å berge det som ble revet løs, slik at det ikke kan gjøre mer skade andre steder, forteller rektoren.

Fortsetter

Sist værmeldingen gikk ut med uværvarsel, ble det ikke den sterkeste vinden i Fjorgård, hun forklarer at de var usikker på hvordan værmeldingen ville spille ut i onsdag.

Slik er trafikken til lands og på sjøen

– I forhold til værvarslet så er det slik at kommer vinden i den rette retningen, så blir det sterk vind. Forrige gang det ble meldt uvær, ble den ikke så sterk, men den nord-vestlige vinden som kom i dag, gjør at den i vindkastene utgjør mest skade, forklarer Johnsen.

Tross været som herjer utenfor, fortsetter skoledagen som før, men elevene holdes inne på grunn av forholdene.

– Akkurat nå fortsetter vi som før, så får vi ta stilling etterhvert hvordan det blir utover dagen. Her blinker det i strømmen og det er jo mye vind ute som fører til at ting flyver rundt i tillegg til generelt dårlige forhold. Så barna holdes inne og vi fortsetter så lenge vi har strøm og vindu i veggene, sier Johansen

Deler av denne skoleveggen ble revet og spredt utover i bygda i Fjordgård onsdag formiddag. Foto: Privat