STAVANGER: Med en delt 2. plass, gikk ikke “Sunn mat i farta” helt til topps. De er likevel godt fornøyd med innsatsen de la ned i finalen.

– Jeg synes det gikk veldig bra, sier Emilie Simonsen.

Laks og wrap

De ni ungdommene fra 9.klasse på Finnsnes ungdomsskole deltok fredag ettermiddag i finalen i Norgesmesterskapet i skolelunsj. Hele 90 lag var påmeldt til konkurransen fra starten. I dag konkurrere mot de tre andre gjenværende lagene.

Finalen ble holdt i Mathuset i Stavanger. Laks og wrap var hovedretten til ungdommene som kaller seg “Sunn mat i farta”. Oppgaven de fikk, gikk ut på å lage en passende salat til denne retten. Dommerne synes denne falt i smak.

– De synes salaten så bra ut og at det var gjennomførbart på en skole, sier Tobias Granberg.

Konkurranseinstinkt

Til tross for at sølvvinnerne er godt fornøyd med egen prestasjon, er konkurransinnstinktet fremdeles tilstede.

– Vi tenkte å dra tilbake hit neste NM og vinne. Nå vet vi hva vi kan gjøre bedre, avslutter Emilie Simonsen.

Pengepremie

Med en premie på 10.000 kroner, drar ikke “Sunn mat i farta” tomhendt hjem til Finnsnes. Hva disse pengene skal gå til, er fremdeles usikkert.

Viktig sosialt

Lærer Monica Jensen ser heller ikke på 2. plassen som noe nederlag. Hun mener turen til Stavanger har vært viktig på flere måter.

– Jeg synes det har vært en fantastisk opplevelse med gruppen. Vi har blitt kjent med hverandre på en helt annen måte enn i skolesammenheng, sier hun.

Norgesmesterskapet i lunsj ble vunnet av Duggul. De kunne reise hjem med en premie på 100.000 kroner. Finalen med de fire lagene vil bli sendt på Matkanalen klokken 20.15 kommende mandag.