BARDUFOSS: Det betyr ikke at skolen får studietilbud på universitetsnivå, men det betyr at skolen blir en betydelig samarbeidspartner til univeristetet i Tromsø – norges arktiske universitet.

– Dette er noe nytt som univeristetet i samarbeid med Troms fylkeskommune har satt i gang. Det har vært et samarbeid på grunnskolenivå, men nå skal det utvides til å gjelde videregående skoler også, sier Krudtå.

Inngår et helt spesielt samarbeid Tre av fylkets videregående skoler, Bardufoss, Breivang og Kvaløya, er nå valgt ut til å være universitetsskoler i samarbeid med Universitetet i Tromsø. Praksisskole

Bardufoss Høgtun videregående skole blir nå er praksisskole for lærerskolestudentene på lektornivå.

– Den gamle utdanningsformen er borte. I den nye utdanningen blir du lektor direkte. Derfor trenger universitetet praksisskoler de kan samarbeide tett og stabilt med, sier Krudtå.

Bardufoss Høgtun blir en av tre videregående skoler i Troms som blir med i dette samarbeidet. De to andre er Breivang vgs og Kvaløya vgs i Tromsø.

– Det er viktig for oss å kunne ta del i denne læringen. Vi blir en lærerbedrift for fremtidige lærere, sier Krudtå.

Forskning

En annen fordel med å være universitetsskole er at Bardufoss Høgtun vgs blir en skole det kan drives forskning på.

– Universitetet i Tromsø driver forskning på det pedagogiske og faglige i skoleverket. Eller styring og ledelse. Da trenger de å samarbeide med noen utenfor campus. Det er det vi forplikter oss til ved å være en universitetsskole, sier Krudtå.

Det mener Krudtå er svært bra.

– Vi har på Bardufoss drevet et utviklings- og endringsarbeid over flere år som vi synes har gjort oss til en bedre skole. Men det er ikke blitt forsket på. Vi kan gjerne stå fram og synse og mene, men nå blir dette forsket på og gjort tilgjengelig slik at andre skoler kan dra lærdom av det, sier Krudtå.

Han ser fram til at det nå blir et tettere samarbeid mellom ledelse, lærere og universitetet.