BARDUFOSS: Partiene kommer med et felles forslag i dagens kommunestyremøte i Målselv. Både V og Sp vil at kommunen skal bygge ut barnehagen på Olsborg til en fireavdelings barnehage og også Bjørkeng trenger en utvidelse. På begge steder er barnehagene fulle.

– I lys av at kommunestyret har sagt at Målselv skal ha full barnehagedekning uansett når på året barnet er født, så må en utbygging på Olsborg og Bjørkeng prioriteres. I og med at flyttingen av paviljongen på Bardufoss ungdomsskole til Istindportalen er utsatt til neste sommer, ønsker vi å ta pengene som er satt av til å bygge ut på Olsborg og bygge om eller ut på Bjørkeng, sier leder i Målselv Sp, Bengt Magne Luneng.

Han synes det er merkelig at rådmannen har valgt å ikke sette av pengene nå, men heller vil vente til over jul.

– Vi har ikke fått klarhet i hvorfor. Men situasjonen nå er at alle femåringene på Olsborg må fra neste år inn i et klasserom på Olsborg skole fordi barnehagen er full, og på Bjørkeng driftes det i midlertidige lokaler. Også der er det fullt. Når vi vet at det tar ett og et halvt til to år fra et vedtak er gjort til et bygg står ferdig, så haster det med å komme i gang, sier Luneng.