GRUNNFARNES: Stedet som ligger på yttersida av Senja, ut mot havgapet, fikk flest dager med nedbør i Troms i forrige måned. Det i en måned som var uvanlig tørr.

Tørr måned

– Faktisk var nedbørsmengden i november under en tredjedel av det normale gjennomsnittet for måneden, har meteorologikonsulent Håvard Larsen ved Versvarslinga for Nord-Norge uttalt til avisen iTromsø.

Grunnfarnes fikk også mest nedbør i fylket i årets siste høstmåned. Det kom 74,7 millimeter nedbør, noe som likevel kun var 59 prosent av det normale, ifølge Meteorologisk Institutt. Mest nedbør kom det på Grunnfarnes den siste dagen i november, da det falt 14,6 millimeter. (Se interaktiv grafikk øverst i saka)

Kaldest

Minst nedbør i Troms ble registrert på Nordnesfjellet i Nord-Troms.

Bardufoss hadde den laveste temperaturen målt i november med 19,2 minusgrader den 7. november. Den høyeste temperaturen var det Hekkingen fyr nord for Senja som hadde. Her ble det målt 9,9 plussgrader den 15. november.

Sjekk lokalværet for de neste dagene her

November var uvanlig tørr, men Grunnfarnes «gikk av med seieren» som stedet med mest nedbør og flest nedbørsdagen i Troms. Foto: Privat