TORSKEN: Fylkesråd for næring, Willy Ørnebakk, går nemlig inn for å tildele lokalitet Lubben i Karlsøy til Nord Senja Laks i Botnhamn og til Wilsgård Fiskeoppdrett i Torsken. De to selskapene planlegger å drive lokaliteten i samdrift.

Den andre lokaliteten Korsneset/Odinbakken, foreslår fylkesråden blir tildelt Nor Seafood. I dette selskapet er Wilsgård Fiskeoppdrett inne med en eierandel på 17,5 prosent, mens børsnoterte Norway Royal Salmon eier resten.

- Mer behov

Fylkesråden mener disse selskapene har mer behov for lokalitetene enn den andre søkeren, som er Marine Harvest — Norges største oppdrettsselskap med shippingmagnaten John Fredriksen i spissen.

Søknadene skal opp til behandling i fylkesrådet i Troms førstkommende tirsdag.

- Urealisert potensiale

Fylkesråden for næring viser til at både Nor Seafood, Nord Senja Laks og Wilsgård Fiskeoppdrett har grønne konsesjoner som ikke er kommet i drift. Her ligger det et stort, urealisert driftspotensial, viser han til. Fylkesråden mener derfor at en tildeling til disse selskapene best vil oppfylle formålet i akvakulturloven.

På lokalitet Lubben søker Nord Senja Laks og Wilsgård Fiskeoppdrett om en biomasse på 5.670 tonn. Nor Seafood på sin side søker om en biomasse på 3.600 tonn på lokalitet Lubben.