TENNEVOLL: Neste år kan lavangsværingene se fram til at avgifta på vann reduseres igjen og da med 15 prosent. I fjor var det minus 25 prosent, altså 40 prosent ned over to år. Også slam/avløp og renovasjon reduseres med ti prosent mens øvrige gebyrer følger prisstigningen med pluss 2,5 prosent.

- Kjører også dere med Black Friday, ordfører?

- Nei, det er nok mer alvorlig enn som så, siden den skal være selvfinansierende og vi har tatt inn mer enn det som er gått til vedlikehold og drift fører vi tilbake ved å sette ned avgifta, faktisk for andre år på rad, sier Bernhardt Halvorsen.

Alle får

For øvrig er det slik at alle får i en kommune som har «pæng på bok», som en finansminister uttrykte det.

– Formannskapet har sagt ja til alle ønsker etatene har mht til drift og investeringer på neste års budsjett. Økonomien er så god at vi frykter at vi aldri vil få en slik situasjon igjen, sier ordføreren.

– Vi måtte ta av fond for å få på plass nødvendige tiltak og investeringer. Venter man for lenge med det, kan det bli dyrere, sier han og ramser opp tiltak i skolen som er et satsingsområde med PC til elevene for 450.000 kroner samt stillinger til oppvekst for rundt en halv million kroner.

Neste år er det tatt 580.000 kroner av fond for å få budsjettet i balanse.

Fritt spillerom

Politikerne i utvalg, formannskap og kommunestyre setter av 950.000 som de kan fordele fritt til ulike formål neste år fordelt slik: To utvalg får 100.000 hver, formannskapet 500.000 og kommunestyret en million kroner til disposisjon.

Det skal også settes av 2,5 millioner til nytt varmeanlegg ved skolen. Lavangsværingene kan vente seg bedre veistandard når 3,5 millioner videreføres fra fjoråret og til nytt vannanlegg settes det av hele en million kroner til detaljplanlegging.