TROMSØ: Hugo Henstein, leder av prosjektet med å  få etablert det nye Troms politidistrikt har presentert politimesterens forslag og innspillene som har kommet inn i høringsrunden. Politiledelsen hadde invitert kommunene, Troms fylkeskommune, de fire regionrådene og KS Troms.

Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo ( Sp) og en rekke andre ordførere er på plass i Tromsø.

- Det er vel klart at kommuner som Ibestad, Tromsø og Harstad har ikke noe imot forslaget som foreligger. Ellers er det bekymringer og innspill om antall tjenestesteder i Nord-Troms, og ikke minst er det innspill knytta til Målselv, Storsteinnes og Sjøvegan som alternativer. Men snart kommer vi til debatten. Da vil jeg ta opp andre ting enn antall og lokaliteter. Store deler av vårt innspill er knytta til innholdet og hensikten med reformen. I tillegg er vi opptatt av prosessen som har foregått. Så langt har ikke dette vært tema, sier Wiggen Prestbakmo til Folkebladet.

Til grunn ligger politimesterens forslag der en deler inn i fire regioner og beholder åtte polititjenestesteder. I forslaget skal Midt-Troms regionen bestå av 13 kommuner med Lenvik som hovedsete, og at Setermoen får lokalkontor. Går forslaget igjennom forsvinner både kontoret i Salangen og i Målselv. Det har ført til reaksjoner.