FINNSNES: - Prosjektet vil i hovedsak øke kompetansen i byggenæringen og rette fokus på utviklingsarbeid i bedriftene. Dette kan bidra til styrket konkurransekraft og lønnsomhet i en næring i omstilling. Prosjektet har derfor verdiskaping ved hjelp av kunnskapsutvikling som sentralt omdreiningspunkt, sier Willy Ørnebakk (Ap), fylkesråd for helse, kultur og næring.

Geoteknikk

Prosjektet tar for seg å utvikle en videreutdanning som øker kompetansen i byggenæringen om grunnundersøkelser, geoteknikk og fundamentering, slik at byggmestere og faglige mellomledere tar kvalifiserte beslutninger i sine byggeprosesser.

Videreutdanningen skal videre bidra til å systematisere og motivere til refleksjon og egenlæring samt gjøre taus og implisitt kunnskap til strukturert og eksplisitt læring.

Et annet viktig mål er, ifølge Ørnebakk, å prøve ut studieopplegget for å se om dette er en god modell for et større programområde for byggenæringen.

- Stort potensial

Målgruppen for prosjektet og utdanningen er byggmestere og faglige mellomledere i byggenæringen.

Troms fylkeskommunes tilskudd utløser investeringer fra Byggenæringens Servicekontor Nord-Norge, UiT, Senter for karriere og Byggmesterforbundet, der totalrammen for prosjektet er nærmere 1,9 mill. kroner.

- Prosjektet er et godt eksempel på et prosjekt der vi ser det store potensialet i en kobling mellom dokumenterte behov i næringslivet med akademia, og der en sammen utvikler systemer for økt kompetanse som vil komme alle de involverte til gode, avslutter fylkesråd Ørnebakk.