FINNSNES: Nominasjonskomiteen i Troms Høyre har avgitt sin innstilling til Stortingsvalglista. Listeforslaget inneholder 12 kandidater hvor det er tatt hensyn til geografi, kjønn, aldersspredning, yrkesmessig bakgrunn, politisk erfaring og engasjement.

- Troms Høyre har en klar målsetting om å få inn 2 representanter på Stortinget ved valget neste høst. Vi mener den foreslåtte listen har solide kandidater som gir gode muligheter til å oppnå det, sier nominasjonskomiteens leder, Elisabeth Vik Aspaker.

Nominasjonsmøtet avholdes fredag 25. november i Tromsø

Her er nominasjonskomiteens Innstilling til stortingsvalgliste for Troms Høyre:

  • Kent Gudmundsen (38 år) Stortingsrepresentant.Gudmundsen er bosatt i Tromsø, opprinnelig fra Harstad. Gudmundsen har for tiden sin første periode på Stortinget hvor han sitter i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Han har en Master of Business Administration (MBA) fra Universitetet i Tromsø og har tidligere vært fylkesråd for utdanning, selvstendig næringsdrivende og leder i Tromsø Høyre.

  • Regina Alexandrova (49 år) Stortingsrepresentant.Alexandrova er fra Bardu, og har for tiden sin første periode på Stortinget hvor hun sitter i Forsvars- og utenrikskomiteen. Alexandrova er Høyres forsvarspolitiske talsperson. Hun er utdannet offiser og har en master i konflikt, sikkerhet og flerkulturell forståelse ved Universitetet i Tromsø. Alexandrova har også erfaring som prosjektutvikler i næringslivet, major i Hæren og flerårig gruppeleder for Høyre i Bardu kommune.

  • Geir-Inge Sivertsen (51 år) Ordfører                   Sivertsen er fra Finnsnes og er ordfører i Lenvik kommune for andre periode. Han er utdannet Sivilingeniør på NTH/NTNU og har en Master of Business Administration (MBA) fra Universitet i Tromsø. Sivertsen er i dag Leder for Troms Høyre og har tidligere yrkesbakgrunn som administrerende direktør og prosjektleder i kraft- og bygge bransjen.

  • Einar Jahre Mustaparta (47 år) Forretningsutvikler.Mustaparta er fra Harstad hvor han jobber som forretningsutvikler for Statoils Nord-Norge kontor. Han er utdannet sivilingeniør ved NMBU og Master in Transport Planning and Management fra Universitetet i Westminster. Mustaparta har også erfaring som gründer innenfor marin bioteknologinæring og flere år i forskjellige avdelinger av Statoil. Han er aktiv i frivillig sektor innenfor idretten i Harstad og nåværende leder av Harstad Høyre.

  • Ragnhild Berg Nilsen (21 år) Politisk rådgiver.Nilsen er fra Tromsø, hvor hun i dag har permisjon fra studiene i jus for å jobbe som politisk rådgiver ved Utenriksdepartementet for Europaminister Elisabeth Aspaker. Hun har tidligere politisk erfaring som president i European Youth Parliament Norway og som leder av Troms Unge Høyre.

  • Geir Varvik (58 år) Selvstendig Næringsdrivende.         Varvik er fra Storfjord og driver i dag flere selskap i Skibotn. Han har økonomiutdannelse og mange års erfaring fra Storfjord kommunestyre og Troms fylkesting.

  • Christine Killie (37 år) Skånland, Førstekonsulent ved UiT – Norges Arktiske Universitet

  • Erlend Svardal Bøe (24 år) Tromsø, Gruppeleder Høyre og Generalsekretær Unge Høyre

  • Line Van Gemert (43 år) Lyngen, Konsulent Lyngen kommune og Varaordfører

  • Benjamin Furuly (20 år) Bardu, Student og Leder Troms Unge Høyre

  • Elin Byberg (38 år) Lenvik, Næringssjef Målselv kommune

  • Dag Sigurd Brustind (51 år) Ibestad, Ordfører

Fra venstre: Geir Varvik, Kent Gudmundsen, Regina Alexandrova, Geir-Inge Sivertsen, Ragnhild Berg Nilsen og Einar Jahre Mustaparta. Foto: Pressefoto