TENNEVOLL: Da brannalarmen gikk på skolen under en øvelse i slutten av september, ble det avdekket at det i største delen av skolens arealer ikke gikk noen alarm. Det gjelder en gammel frittstående del kalt «rødskolen», den store spesialromsfløyen mot veien og den nye Lauvhallen med svømmebasseng og innendørs hall.

Alvorlig

- Det er svært bekymringsfullt at alarmen ikke høres flere steder på Lavangen skole, dette har vært påpekt tidligere til kommunens ledelse, skriver rektor i brev til oppvekstsjefen.

Han melder videre at alle elvene og lærerne som hørte alarmen, møtte opp på fotballbanen for opptelling. Det var en lærer og to elever som hadde undervisning i Rødskolen og som ikke hørte den, men ble varslet av en annen voksen. Heller ikke elvene som var i spesialromsfløyen hørte at den gikk men evakuerte fordi de så andre som gikk ut. Elvene oppførte seg eksemplarisk og øvelsen fikk fint for seg for øvrig, i følge rektor.

Feil over år

- Det har nok vært feil i flere år ved spesialromsfløyen, men nå skal også den være i orden. Årsaken til at alarmen ved rødskolen ikke gikk, er en kabel som ble gravd over under arbeidet med den nye delen. Også denne er nå i orden, sier rektor. For øvrig kan han berolige med at det har vært rutiner på plass for å varsle og sjekke alle deler av skolen når en alarm blir utløst.

To ulike systemer

Derimot er han ikke så fornøyd med at alarmene ved den nye Lauvhallen ikke går samtidig med øvrige del av bygningsmassen.

- Nå er hallen en egen branncelle med brannmur mot skolen og det er ikke krav i forskrift om at alarmen skal utløses samtidig her og omvendt. Så alt er nå for så vidt som det det skal være, sier rektor Dagfinn Antonsen.

Men samtidig skulle han ønske at om en alarm ble utløst i hallen, så fikk resten av skolen melding om det. – Det er jo uheldig da den ikke høres og elevene her ikke evakueres slik at vi får talt opp om vi mangler noen. Det omvendte ved at jeg heller ikke vet om noe er utløst der er kanskje enda verre, sier han. Etter det rektor erfarer skal teknisk etat nå jobbe for å få begge alarmsystemene ved skolen og hallen til å jobbe sammen.

- Dette var en av to øvelser pr. år som vi har og jeg kan berolige foreldre om at vi har gode rutiner på dette og vi har et fokus på slike situasjoner, sier rektor som også er brannkonstabel i det frivillige brannvesenet.