SJØVEGAN: OL-boligen er i dag eid av Salangen boligstiftelse og har 26 sengeplasser.

Vært i dialog

Får mottaket hånd om bygget kan det bli to små forsterkede leiligheter med felles personellrom.

– Dette er veldig aktuelt og står høyt på prioriteringslista for kommunen. Vi har vært i dialog med boligstiftelsen om å overta bygget og bruke det som en del av mottaksdriften, sier rådmann Frode Skuggedal til Folkebladet.

– Det er et åpenbart behov for boliger til flyktninger generelt, også bosatte?

– Ja, derfor gjør vi denne jobben nå. Derfor gjør vi også en jobb med Svingen utleiebygg i samarbeid med boligstiftelsen. Jeg vil rose samarbeide med boligstiftelsen. Det er godt samarbeid som gir resultater, sier Skuggedal.

Ny boligrigg

I ny Boligpolitisk handlingsplan for Salangen kommune kommer det også fram et behov for å bygge en ny boligrigg på mottaket. Om det blir besluttet skal to hytter på området saneres. Utbyggingen vil gi 12 nye plasser på mottaket. Men ifølge Skuggedal er dette lite aktuelt med de kontraktene kommunen nå har med UDI.

– Dersom det blir aktuelt å sette opp denne riggen snakker vi om etter at nåværende kontrakt med UDI er løpt ut. Det betyr om fem år. Begrunnelsen er at vi har en oppsigelsestid på tre måneder. Det er klart at vi kan ikke bruke 7–8 millioner kroner med en nedbetalingstid på seks år med en slik avtale. Da blir risikoen for stor, sier Skuggedal.

Skuggedal fortsetter med å fortelle at kommune n har investert i to nye kjøkken på mottaket i år og skal investere like mye neste år.

Situasjonsforståelse

Skuggedal er fornøyd med å få Boligpolitisk handlingsplan på plass

– Det var et behov for å få opp en situasjonsforståelse og holde den opp mot den boligmassen vi faktisk har og disponerer. Dette er også linket opp mot det utfordringsbilde vi så når vi jobba med kommunereformen. Dette dreier seg om å forstå situasjonen ut fra de endringene som kommer. Det er det som er nøkkelen med denne planen. Så må vi trekke opp mulige løsningsalternativer. Det er ingen prioriteringer i planen. Så jeg regner med at kommunestyret gir oss marsjordre i forhold til å gå videre, å få inn prioriterte tiltak fra 2017, sier Skuggedal.