SETERMOEN: Etter flyttingen 10-12 oktober, ble det onsdag en offisiell markering av de nye lokalene, tidligere Sponga barnehage i sentrum av Setermoen. Årsaken til flyttingen grunner seg i at legevakten skulle inn i Bardu Helsesenter.

– For å slippe til den interkommunale tjenesten som legevakten er, måtte vi flytte ut av Bardu helsesenter, slik at de kunne samlokaliseres med legetjenesten i kommunen. I flyttingen fikk vi med folkehelsekoordinatoren som har flyttet fra kultur til helse, sier avdelingsleder på Ergo-Fysio avdelingen, Anne G. Steien.

Skal tilbake

Planen er at de på et senere tidspunkt også skal tilbake til Helsesentret.

– Meningen er at helsetjenestene skal samlokaliseres. Det betyr at vi skal tilbake, men dette krever en ombygging av eksisterende lokaler. Når denne kartleggingen blir gjort er et spørsmål til politikere og ledelsen. Det er de som avgjør. Vi har forberedt oss på å være her en stund, sier Steien.

Mer plass

Den største fysiske endringen med flyttingen er også at de har fått en større flate å jobbe på.

– Vi har fått litt mer plass i forhold til å drive trening med ulike pasientgrupper samtidig. I det gamle bygget var det ett stort treningsrom, der en kjørte både grupper og enkelte pasienter samtidig. Nå har vi et tredelt rom. Det betyr at vi kan skjerme av pasientene som trenger det, legger Steien til.

Hun er veldig fornøyd med den nye plasseringen, som åpner for nye muligheter.

– Plasseringen er spesiell i forhold til at vi ligger i sentrum mellom barne- og ungdomsskolen og barduhallen. Rent fysisk vil det gi oss veldig lett tilgjengelighet og kan opprettholde et godt samarbeid med skolen. Også uteområdene er veldig fine og bra for pasientene som oppfordres til fysisk uteaktivitet. Dette er både forebyggende og bra, sier Steien.

Omvisning

Markeringen ble utført med en snor-avklipping utført av Bardu-ordfører Toralf Heimdal og enhetsleder Inger Linaker.

– Åpningen ble godt gjennomført. Selve flyttingen ble organisert av Hege Hammer Beck i kommunen, og det ble kjøpt inn marsipankake og kaffe for de som overværet åpningen. Det var nok en 10-15 stykker fra både ulike avdelinger i kommunen og andre som valgte å ta turen. Bortsett fra taler, ble det også gjort en omvisning for å vise frem de nye lokalene våre, avslutter Steien.

Fornøyd: Avdelingsleder Anne G. Steien var fornøyd med åpningen. Foto: Hege Hammer Beck.