MOEN: Opprusting av fylkesveier over hele midtfylket, omklassifisering til riksvei fra Buktamoen til Gisundbrua og bygging av en rekke gang- og sykkeleier både i indre og ytre Midt-Troms. Lista over de aktuelle veiprosjektene er lang, men ordførerne i Midt-Troms legger nå selv bompenger i potten.

Prioriteringsliste

Det kom frem under regionrådets møte på Moen i Målselv mandag. I flere år har regionrådet jobbet med å utarbeide en en samferdselskpakke — en «Midt-Tromspakke» — med krav til veier de mener myndighetene bør prioritere fremover.

BOMPENGER Regionrådet i Midt-Troms møttes i Målselv mandag. Foto: Privat

For to år siden stoppet det litt opp, fordi kommunene ikke var villig til å gå for bompengefinansiering. Men nå har pipa fått en litt annen lys, skriver avisa

Nye Troms

.

– Skal vi få gjennom noen av disse prosjektene, må vi legge bompenger i potten. Jeg vet det er som å banne i kirken, og det vil gå ei kule varmt ved å foreslå det, men alle andre veiprosjekter som den senere tid har blitt realisert har hatt en bompengefinansiering i bunn, sa sørreisaordfører Jan-Eirik Nordahl (AP).

Sa ja

I Bardu og Målselv har man allerede sagt ja til at oppgradeirng av E6 fra Heia til Brandvoll kan bli delfinansiert med bompenger.

Nå åpner også regionrådet for at veiprosjekter i midtfylket kan bli oppgradert ved hjelp av bompenger.

Berg-ordfører Roar Åge Jakobsen sa at dersom innbyggerne i hele regionen ser at de får noe ut av å betale bompenger, vil de kunne være villig til å betale.