BARDUFOSS: Intensjonsavtalen om kjøp er skrevet og nå jobber Thorbjørn Nymo for fullt med å fylle hele 2. etasje i det snart renoverte Coop Extra-bygget på Bardufoss med ny virksomhet. Hva det blir er imidlertid ikke helt avklart ennå. Men målet er å utnytte alle de 1. 500 kvadratmetrene som etasjen består av.

– Det kan bli noen få, flere eller mange. Vi jobber også opp mot nasjonale aktører for å sikre at vi kan få inn helt ny næringsvirksomhet som supplerer dagens handel i sentrum på Bardufoss, sier Nymo.

Mulig 3. etasje

Klarer Nymo å fylle opp hele etasjen utelukker han heller ikke at det kan komme en 3. etasje på bygget.

– Den kan inneholde alt fra små studentleiligheter/hybler til for eksempel elever ved videregående skole og den sivile flyskolen, eller til kontorfasiliteter. Det kan sågar bli hotellrom, sier Nymo.

Lovende

Nymo har engasjert et næringsmeklingsbyrå som nå jobber med å få aktører til Bardufoss.

– De har jobbet godt, og har hatt samtaler med seriøse aktører som vil tilføre Bardufoss noe nytt. Det ser lovende ut. Jeg mener det er et ekstremt behov for å tilføre Bardufoss sentrum noe nytt. Ikke konkurrerende, men supplerende, til dagens tilbud. Vi er ute etter et mangfold som gjør at folk vil komme til Bardufoss, og som kan øke omsetningen i sentrum. Derfor må det som kommer hit gi oss noe, sier Nymo.

Positive

Planen til Nymo skjer i full forståelse, og i samarbeid, med ledelsen i Coop Nord.

– Vi har hatt flere samtaler med Coop og vi vil det samme. Både administrerende direktør og styreleder har vært svært positive og behjelpelige: Også Målselv kommune støtter våre planer, sier Nymo.

Egeninteresse

Nymo legger ikke skjul på at planene han har er ren egeninteresse.

– Det er for å styrke tilbudet til hotellgjestene våre og til de som kjøper leilighet i Øvreveien. Nå skal vi bruke tiden fornuftig og finne det rette konseptet, sier Nymo, som har et mål om å få på plass leietakere fram mot neste sommer.

– Dette er ikke noe kvikkfiks, men vi har 1. 500 kvadratmeter vi kan gjøre mye med. Og det skal vi prøve på, sier