FINNSNES: I vår fikk utbyggerne av Himalaya-prosjektet på Finnsnes rammetillatelse på plass til å bygge ut tre leilighetsbygg med totalt 24 boenheter, samt tre kjedeboliger. BSN Eiendom AS, som opprinnelig var ett av de tre selskapene bak Himalaya-prosjektet, protesterte imidlertid på rammetillatelsen og at Lenvik kommune har gitt tillatelse til å rive et hus på selskapets eiendom uten deres tillatelse.

Kvammen ba om at den gitte rammetillatelsen oppheves, samt at et vedtak om å rive boligen og garasjen på eiendommen fjernes.

Har ikke fått svar

Lenvik kommune har imidlertid ennå ikke besvart anmodninga. Det fremkommer i et brev selskapets advokat nylig sendte til kommunen.

”Da det nå snart har gått en måned siden brevet ble sendt, og forholdene som tas opp er av vesentlig betydning for vår klient, finner jeg grunn til å anmode kommunen om en tilbakemelding på brevet”, påpeker advokat Kristoffer Schiele fra Linnet & Co advokatfirma til Lenvik kommune.

Han poengterer at de tillatelser som er gitt i Himalaya-saken må tilbakekalles inntil en privatrettslig tvisten mellom aksjonærene i Himalaya AS er løst.

Møtes i retten

”For det tilfelle at kommunen velger å overse vår klients innsigelser, og gir Himalaya AS tillatelser eller lignende, varsles det herved at BSN Eiendom AS vil vurdere å ta ut en midlertidig forføyning mot gjennomføring av eventuelle tiltak. Det vil også vurderes å fremme krav om erstatning for de kostnader som vår klient har blitt, og blir, påført av eventuelle slike vedtak”, påpeker advokaten.

2. november møtes Himalaya-aksjonærene - BSN Eiendom AS, Odin GruppenAS og Prometus AS til en muntlig forhandling i Senja tingrett. Tema der er midlertidig forføyning mot emisjonsvedtak med mer.

Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, opplyser at han ikke kan kommentere saken.