FINNSNES: - Vi satser på å være ferdig slik at vi kan åpne for trafikken fra rundkjøringa og ned til Valen i løpet av noen dager til uka, sier prosjektleder i Finnsnes Fjernvarme, Tom Sivertsen.

Blant dem som sikkert blir glad for det er innehaver av Intersport-butikken på Valen, Tore Jacobsen. Han gikk sist uke ut i Folkebladet og kritiserte arbeidet for å trekke i unødvendig langdrag. Ifølge Jacobsen har den begrensede atkomsten til Valen, som arbeidet har medført, betydd store tap for Intersport.

Framdriftsplanen

Men Tom Sivertsen benekter at det er denne kritikken som er årsaken til at entreprenøren tar helga i bruk.

- Det at vi jobber i helga er i henhold til framdriftsplanen, for å få prosjektet mer til å gli. Det skal ikke være lenge til før Valen nå er ferdig, sier Sivertsen.

Rørene som legges ned her skal forsyne Finnsnes Hotell og bankbygget med fjernvarme.

- Så snart vi er ferdig her, og har åpnet for trafikk fra rundkjøringa og ned til Valen, skal vi fortsette med å grave og legge rør ned mot Kunnskapsparken og hurtigbåtterminalen.

Frist

- Når skal alt av gravearbeid være ferdig?

- Entreprenørene har en frist på 15. desember, men vi håper at vi skal være ferdig før, sier Sivertsen.

På Botnhågen pågår nå arbeidet med å grave ut tomta til varmesentralen som skal føres opp i tilknytning til Senja Avfall, der fjernvarmen skal hentes fra. Her skal det også inn back-up løsninger i form av gasskjele og el-kjele.