BARDUFOSS: Entreprenørfirmaet Nor-Team Entreprenørforretning trakk det lengst strået i kampen om å få bygge det nye sykehjemmet på Andslimoen. Sykehjemmet antas å en totalkostnad på rundt 220 millioner kroner.

Men Storegga Entreprenør som ble nummer to har klaget på avgjørelsen. Målselv-firmaet mener kommunen ikke har tatt rett avgjørelse i henhold til reglene for offentlig anskaffelser. Det går blant annet på at Storegga mener at noen av Nor-Teams underleverandører mangler riktig godkjennelse og kravspesifikasjon, og de mener i tillegg at anbudet er for stort for et firma som Nor-Team.

I sin klage skriver Storegga Entreprenør AS via sin advokat blant annet at Nor-Team bare har oppgitt tidligere byggeprosjekter for årene 2014-2016 i størrelsen 30-63 millioner kroner. Det mener Storeggas advokat er for lite til å kunne håndtere sykehjemmet på Andslimoen som har et budsjett på rundt 220 millioner kroner og en entreprise på 138 millioner kroner.

Forholde oss til

Rådmann Hogne Eidissen vil ikke kommentere klagen ut over at de er nødt til å ta den på alvor.

– Det er ikke rett av meg å kommentere dette så lenge vi har en klage. Vi bruker jurist til å hjelpe oss. Vi har kjøpt inn kompetanse på prosjektet og anbudsutlysningen og forventer derfor at alt skal være i orden. Vi har nå sendt klagen til de som har prosjektet og anbudsbeskrivelsen, og vi forventer svar derfra tidlig i neste uke, sier Eidissen.

Kanskje forsinket

Eidissen vil ikke spå om byggestarten på det nye sykehjemmet vil forsinket på grunn av klagen fra Storegga Entreprenør.

– Vi har jo planlagt byggestart så fort som mulig, altså i november-desember, men vi må bare vente og se til alt er i orden, sier Eidissen.

Rådmann Hogne Eidissen i Målselv har fått en klage fra Storegga Entreprenører. Firmaet mener Nor-Team er tildelt anbudet på sykehjemmet på Andslimoen på feil premisser. Foto: Jan-Erik Bergstad