FINNSNES: En norsk mann på 55 år falt over bord klokken 09.05, rett utenfor Engenes, dette kan Kaptein Brynjar Ulvøy bekrefte.

Mannen var passasjer om bord på MS «Trollfjord» og ble hentet opp av havet 09.40. Mannen skal da ha vært ved bevissthet.

– Det var en annen passasjer som oppdaget at mannen hadde falt over bord, og fikk gitt beskjed til mannskapet. Vi fikk han ombord i «Trollfjord» ,konstaterte at han var i live, fikk han inn på hospitalet og fikk varmet han opp, forklarer Ulvøy.

Bistand

Hurtigruten ba om bistand fra nærliggende fartøy over radio, og fikk opprettet kontakt med kystvaktens skip KV «Senja».

– Vi fikk bistand fra kystvakten der passasjeren ble fraktet over og derfra tatt opp i helikopter til Harstad. Etter det jeg forstår er tilstanden ikke er kritisk, sier Ulvøy.

Uvisst

Omstendighetene rundt ulykken er enda uvisst, og mannskapet vet ikke hvordan mannen falt over bord. Kapteinen henviser til politiet.

– Vi har ingen holdepunkter på at det har tilstøtt mannen noe, da han falt overbord. Mannen er ved Harstad sykehus hvor helsevesenet har oppgitt at tilstanden er kritisk, men stabil. De har i tillegg snakket med mannen, opplyser operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Midtre Hålogaland politidistrikt .

Vellykket

Thomassen opplyser om at det er svært uvanlig at mannen har kommet fra hendelsen med livet i behold.

– Å overleve 40 minutter i vannet i den temperaturen som er nå, er ganske uvanlig. Den korte responstiden, tilsier at dette er en særdeles vellykket redningsaksjon, sier Thomassen.