FINNSNES: Arbeidet med vedlikeholdet på Fylkesvei 86 - Gisundbrua, fortsetter.

Allerede neste helg stenges brua som knytter Senja til fastlandet for tunge kjøretøy med tillatt totalvekt over 3,5 tonn.

Dette skal skje i tidsrommet fredag 28. oktober klokken 19.00 til og med søndag 30. oktober klokken 17.00.

Personbiler og andre kjøretøyer med tillatt totalvekt under 3,5 tonn, får passere i ett kjørefelt med lysregulering.

Opplyser

Årsaken er at brua stenges for tyngre kjøretøy er støpearbeid som ikke tåler tung belastning.

– Når det er støpt og betongen herdes, vil tyngre kjøretøy bare bøye og ødelegge betongen, hvis tyngre kjøretøy kjører over brua, har prosjekt- og byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Lauransen, tidligere uttalt til Folkebladet.

Tester han har sett viser at betongen tåler tung last etter støpningen.

– Vi vil opplyse om stenging av Gisundbrua en uke i forveien, og næringslivet vil få informasjonen direkte fra oss. I tillegg vil vi sette opp skilting på Buktamo, i Heggelia, i Sørreisa, Senja og nærmere Finnsnes. Vi vil også ha vakter ved brua, opplyser Lauransen.

Ingen kontrollører

På spørsmål om hvordan de skal håndheve vektgrensen, forteller prosjekt- og byggelederen at det ikke blir kontrollører ved brua.

– Det er ikke helt nøyaktig grense på 3,5 tonn, men det er vanlig å sette en grense for å tydeliggjøre hvilke kjøretøy som kan passere. Vi kommer ikke til å ha kontrollører ved brua, det blir for dumt. Vi skal imidlertid ha fysiske vakter som stopper de som vi ser ikke kan kjøre over, forteller Lauransen og forklarer:

- Vi har heller ikke myndighet til å sjekke vognkort, men vaktene kommer til å stoppe minibusser, små lastebiler og oppover.