SØRREISA: Torsdag kveld ble det invitert til folkemøte i Sørreisa kulturhus. På programmet var planprosessen rundt den nye skolestrukturen i sentrum.

– Nå starter vi opp planleggingen av den nye skolen i sentrum. Så det vi nå er i gang med er å planlegge skolen i forhold til areal. Dermed inviterte vi grunneiere og andre interesserte til et infomøte, sier ordfører Jan-Erik Nordahl.

Fornøyd

Med 31 hoder i salen, var ikke ordføreren skuffet over oppmøtet, men følte at de møtte god respons fra dem som kom.

– Vi setter igjen med at det var et godt møte, og en god start på den lange prosessen dette vil bli. Vi var fornøyd med de som kom. Vi hadde forventet så pass. Det var for det meste grunneiere, og noen spesielt interesserte. Vi følte at vi fikk god respons, mange spørsmål og fikk flere gode innspill, sier Nordahl.

Plassering

Planene for den nye sentrumsskolen startet opp i fjor og skal erstatte barneskolen på Gottesjord og i Skøelv, med et skoletilbud for 1-4 trinn. Kommunen jobber for at skolen skal plasseres i nærheten av ungdomsskolen i sentrum.

– Vi planlegger å opprette skolen på et jordet bak sentralskolen, kalt Johnsen-jordet. Med dette infomøtet har vi tatt første steg i denne retningen. Bakgrunnen er vedtaket som har blitt gjort i forkant med tanke på igangsettelse. Nå skal rådmannen gå videre i planleggingen, avslutter Nordahl.

Informasjon: Det var (fra venstre) planlegger Olena Alizi, kommunalsjef Truls Meyer, ordfører Jan-Erik Nordahl og rådmann Ann Kristin Trondsen som informerte de oppmøtte.Begge foto: Carina Hansen Foto: Carina Hansen