BARDUFOSS: Det sier leder i Troms Høyre, Geir Inge Sivertsen, og det han sikter til er langtidsplanen for Forsvaret (LTP).

– Vi har hatt et utrolig godt tverrpolitisk samarbeid i Troms om LTP. At Ap sentralt ikke har tonet flagg i denne saken gjør at jeg opplever et videre tverrpolitisk samarbeid i Troms veldig vanskelig, og det er særdeles beklagelig, sier Sivertsen.

Har bestemt seg?

Sivertsen mener at Aps nøling kan bety to ting. Enten at de har bestemt seg allerede eller at de er i stand til å samles om en nasjonal beslutning når det gjelder flyttingen av 339 skvadronen på Bardufoss.

Utrolig beklagelig

Lederen i Troms Høyre mener det er utrolig beklagelig at Ap ikke har tonet flagg.

Låst

Ordfører i Målselv, Nils Foshaug, innrømmer langt på vei at han og hans Ap-kolleger i Troms føler seg nærmest bundet på hender og føtter fordi den sentrale ledelsen ikke har uttrykt noen form for mening.

– Jeg håper ledelsen tar Troms-dokumentet med seg og lager så tydelige spor i LTP at de kan besøke Nord-Norge uten å ha problemer med å se oss i øynene, sier Foshaug, som også berømmer det tverrpolitiske arbeidet som er gjort i Troms i forbindlse med LTP.