BARDUFOSS: Basisen for SVs forsvar er i nord. Det står å lese i partiets innspill til LTP.

SV vil styrke landmakten (hæren), spesielt i Nord-Norge. Landmaktstudien som er foreslått gjennomført neste år er helt unødvendig, mener SV. Det vil skyve viktige avgjørelser og viktige investeringer ut i tid.

Basis

– Basisen for Forsvaret er i nord, fastslår partiet.

BEHOLDE Stortingsrepresentant for SV i Troms, Torgeir Knag Fylkesnes, sier at SV vil beholde 339 skvadronen på Bardufoss.

– Regjeringen må gjerne ha en landmaktstudie, men det må i så fall ikke stå i veien for dokumenterte investeringer. Det opplever vi at den gjør. Vi tror heller dette er en måte å spare penger på. Vi ønsker ikke Diesen-linjen, der vi skal vise knallharde muskler i starten for så å lene oss på alliert hjelp i fortsettelsen. Vi vil styrke eget forsvar, og det er en sterk bevisthet i partiet om at vi skal ha et sterkt forsvar, spesielt i nord. Et sterkt forsvar er en måte å spenne ned på, sier stortingsrepresentant for SV i Troms, Torgeir Knag Fylkesnes, til Folkebladet.

Nord er viktig

– Nord er sentrum når det gjelder sikkerhetspolitiske spørsmål. Rygge er periferi. Sørpå er befolkningen tettest og viktig av den grunn, men norges forsvarskonsept må ha et bredere grunnlag enn som så, sier Knag Fylkesnes.

Ikke nok dokumentert