FINNSNES: – Årets TV-aksjon skal gi Røde Kors mulighetene til å redde flere liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden, nemlig sivile rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt og hvert bidrag er med på å redde liv. Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær bistand og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp, sa fylkesaksjonsleder Eskild Johansen blant annet da han på onsdag kveld møtte TV-aksjonskomiteen i Lenvik på Rådhuset, sammen med Harriet Karlsen fra Troms Røde Kors.

– Haster

Komiteens leder, Ingrid Aasebø er også leder i Finnsnes og omegn Røde Kors, men har ikke vært med på en slik aksjon tidligere og var, sammen med resten av komiteen, meget interessert i å få med alle detaljer om hvordan man gjør hva i slike aksjoner. Med tanke på at TV-aksjonen går av stabelen den 23. oktober begynner det å haste for dem å få alle kortene på plass. Man diskuterte flere forskjellige opplegg for å få formidla bakgrunnen for aksjonen ut til folk og var blant annet inne på å involvere skolene i tillegg til er eget arrangement de vil holde på torget på Finnsnes den 8. oktober. Komiteen var svært gira på å få til mest mulig positivt på den korte tiden de har igjen og flere oppsett ble diskutert.

Bøssebærere

Rent organisasjonsmessig ble man enige om å følge fjorårets modell, med i alt ni roder og omkring 150 bøsser. Man vil henvende seg til tidligere trofaste bøssebærere, men har i høyeste grad behov for flere.

– På det nettstedet vil man også finne mer informasjon om aksjonen, legger hun til.