STEILAND: 2015 fikk Troms Maskin Team AS arbeidet med å rydde opp betong og asfalt på deponiet, tre kilometer utenfor Setermoen. Tilbudet kom etter en befaring over stedet og arbeidet som skulle gjøres.Troms Maskin Team ferdigstilte ikke arbeidet i fjor, og kom dermed tilbake i år for å gjennomføre det tildelte arbeidet. Dette stoppet kommunen under et besøk, tidligere i sommer.

– Det er en uklarhet om hvor mye arbeid som skulle gjøres og hvor mye som skulle betales. De hadde en oppfatning av hva som skulle gjøres, så nå prøver vi å kartlegge hva som har skjedd. I sommer stoppet arbeidet da jeg så at de jobbet med dette, en jobb som skulle ha vært jobbet med i fjor. Vi sendte ut et stoppvarsel, men de satt igang arbeidet. Da møtte jeg opp og satt en stopper for det. Nå må vi komme til bunns i dette, for vi må ha kontroll på våre utgifter, sier Sindre Dahle, fagleder Vann, avløp og renovasjon i Bardu kommune.

Finansiering

følge Dahle skal jobben kommunen hadde forespeilet, ikke være av en stor karakter, dermed har en avtale vært opprettet direkte med anleggsfirmaet og ikke gjennom en anbudsrunde. En medvirkende årsak til at arbeidet ble stoppet, er at det ligger en usikkerhet i forhold til finansiering av prosjektet.

– Her har det vært en intern kommunikasjon som ikke har gått slik det skulle. Dette var en jobb som egentlig var liten. Vi er nå usikker på hva de gav tilbud på. Vår formann i kommunen har et beløp på 70.000 og da skulle jobben ha vært ferdigstilt i fjor. Nå har vi bedt om dokumentasjon fra Troms Maskin Team AS, for å kunne undersøke saken ferdig, sier Dahle.

Uenig

Anton Kristian Sørensen, i Troms Maskin Team er ikke enig i kommunens uttalelse i saken.

–Vi fikk et tilbud på en jobb der vi kom veldig sent i gang i fjor høst, på grunn av at vi fikk tildelingen litt sent. Vi fikk gjort en del da, og vi startet opp igjen i vår, før vi ble stoppet av kommunen. Det har aldri vært aktuelt at jobben ikke skulle fortsettes i år. Dette er ikke en beskjed vi har fått. Vi har henvendt oss til kommunen og ønsker en avklaring på saken, sier Sørensen.

Også de 70.000 som i følge kommunen kan være budsjettert til prosjektet, er anleggsfirmaet uenig i.

– I fjor fikk vi beskjed at vi kunne budsjettere 70.000 for det året, dette var noe vi ikke gjorde da vi ikke på langt nær ble ferdig med jobben. Avtalen var at vi skulle rydde opp hele området, men det er ikke mulig å gjennomføre denne jobben for det beløpet, sier Sørensen.

Både Bardu kommune og Troms Maskin Team AS, håper at de kommer frem til en løsning, slik at arbeidet kan gjenoppstå.