FINNSNES: - Dette er noe vi i foreldregruppa har snakket om og vi skal være tilstede under kommunestyremøtet. Jeg er veldig spent på hva som kommer fram før politikerne tar en avgjørelse, sier leder av samarbeidsutvalget Lise Hay.

KLAR Lise Hay, leder av samarbeidsutvalget i Berglia barnehage, er klar for aksjon førstkommende torsdag. Foto: Maria Holm Simonsen

Aksjon

Hun mener det er viktig å vise at det er en samlet styrke som ikke ønsker en rasering av barnehagetilbudet i Lenvik kommune.

- Vi skal vise hvor sterkt folkeviljen står i kommunen, sier hun.

Hun ser for seg å møte opp både i og utenfor kommunestyresalen, og samtidig være tilstede under hele møtet.

- Hvor mange er dere som skal delta?

- Per nå er det i alle fall 18 stykker som har meldt at de kommer. Over 25 stykker har sagt at de er interesserte. Dette ble opplyst om ganske sent mandag kveld, så jeg regner med vi blir flere sier hun.

- Tror du dere får plass i kommunestyresalen?

- Ubehagelig

Hay påpeker at det ikke bare er foreldrene og ansatte tilknytta Berglia barnehage som oppfordres til å komme.

- Tror du en slik aksjon har noe for seg?

- Jeg tror det er ubehagelig å vedta noe negativt når man kan se inn i øynene til de berørte partene. Politkerne har blitt oppmerksomme på engasjementet og jeg tror ikke de er sikre i sin sak i det hele tatt. Det kan de umulig være når saken er så dårlig belyst, svarer Hay.

- Men posisjonen som vedtok nedleggelse i utvalget sitter jo også i kommunestyret?

- Ja, et fåtall. Vi har fått klare signaler om at opposisjonen står samlet, mens posisjonen er usikker. Løpet er ikke kjørt - derfor er det viktig at så mange som mulig stiller opp torsdag før kommunestyremøtet, svarer hun.

Leder Bjørn Richard Pedersen er leder av utvalg for oppvekst og kultur. Foto: Maria Holm Simonsen

- Ikke avgjørende

Leder for oppvekst og kultur, Bjørn-Richard Pedersen (Sp) sier at han har lagt merke til engasjementet, men at det ikke er avgjørende for en politisk behandling.

- Har en slik aksjon betydning for det politiske utfallet?

- Nei, men det har betydning i den forstand at man blir følelsesmessig påvirket, men når man skal ta en avgjørelse som denne, kan man ikke la seg styre av følelsene, svarer han.

Pedersen har lagt merke til engasjementet, og synes det er godt og se at barnehagen betyr så mye.

- Engasjement er positivt

Ordfører Geir-Inge Sivertsen (H) ønsker alt av engasjement velkommen.

- Hvor mye en slik aksjon vil få av betydning for det politiske vedtaket, får hver enkelt representant svare for, sier han.

Han påpeker imidlertid at det ikke er noen nyhet at Lenviks befolkning er et engasjert folk.

- Det gir et innblikk i at man ikke stiller seg likegyldige - og det er positivt, sier han.

- Hvor mange er det plass til i kommunestyresalen?

- Hvis man regner ståplasser er det plass til ganske mange. Vi får fort inn 100 stykker, inkludert representantene, sier han og legger til:

- Vi har hatt ganske mange inne der før i forbindelse med skolevedtak og alle er hjertelig velkommen - vi får nok plass.