FLAKSTADVÅG: Flakstadvåg Laks er en av tre finalister til prisen «Det norske måltid». Senjabedriften er nominert i kategorien årets sjømat oppdrett.

Flakstadvåg Laks er eid av Brødrene Karlsen, med hovedsete på Husøy.

Til nå har det vært arrangert delfinaler i konkurransen i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, skriver avisen Nationen.

I november samles finalejuryen, som består av Einar Risvik fra Nofima, Tom Victor Gausdal fra Strand restaurant, Wenche Andersen fra TV2, Kari Innerå fra restaurant BA53, Frode Selvaag fra Ryfylkekokken, Roar Hildonen fra restaurant To rom og kjøkken og Gunnar Nagell Dahl fra Fylkesmannen i Hordaland, for å diskutere seg fram til vinneren.

– De får en tøff oppgave, fordi vi ser at det er svært høy kvalitet på finalistene. Det gleder oss når dommerne melder tilbake at de skulle ønske at de kunne sende flere til finalen. Da er vi på rett vei, prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting i en pressemelding.

Flakstadvåg Laks konkurrerer om den gjeve prisen med Salmabrg, Salmon Brands fra Oslo og fersk ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk i Nordland.